13 Ocak 2011 Perşembe

müdür tunus yanıyor

Tunus'ta BBC'nin Adam Mynott: "Özellikle genç arasında, gerçek kızgınlık var"
ana hikaye okumaya devam edin
Ilgili hikayeler

    * Hükümetin güvenilirliğini meydan
    * Ile Tunus ve Cezayir'de ayaklanan mı?
    * Reaksiyon şiddete

Tunus'un başkenti Tunus'ta Protestocular meydan okuyan, güvenlik güçlerinin gece ile sokak çatışmaları savaşan bir dusk-şafak sokağa çıkma yasağı için.

Tanıkların bir adam bir batı banliyösünde çatışmalarda vurularak öldürüldü söylüyorlar.

Tunus'ta BBC'nin Adam Mynott polis bildirildi kentin güney bölgesinde üç göstericiyi öldürdü ateş açtı "diyor.

Ölümcül ülke huzursuzluk gıda ve yakıt fiyatları, yüksek işsizlik ve yolsuzluk yükselen üzerinden geçen ay başladı.

Yetkililer en az 23 kişi, ancak ölen insan hakları grupları ve sendika aktivistlerinin ölü sayısının en az 60 olduğuna inanıyorum söylüyorlar.

Sakinleri bir adam öldürüldü kent, batı Ettadhamen banliyösünde protesto gece boyunca duyulabiliyordu AFP haber ajansına verdiği demeçte.

Itfaiyeci sorun aşağıdaki Perşembe sabahı yangınlarını söndürmek için çalışıyorlardı, raporlar söylüyor.
Tırmanan
ana hikaye okumaya devam edin
Analizi
Jonathan BBC Diplomasi Muhabiri Marcus

Tunus Devlet Başkanı Zine El Abidine Ben Ali yaklaşımı biraz ilerleme yapıyor bir endişe var. içişleri bakanı istifasını gibi - - O dönüşümlü göstericilere taviz teklif gibi görünüyor ama sonra her zamankinden daha güçlü bir şekilde aşağı sıkma.

ve üzerinde o başkanlık siyasal rejim - - şimdi giderek göstericilerin hedefi olacağını gösteriler şimdi başkent Tunus ulaşan ile, tehlike o cumhurbaşkanı kendisi olmasıdır.

internet ve rap müzik aracılığıyla gençlik ve seferberlik üzerinde stres; hâlâ çok başka bir yerde benzer protesto yönlerinin pek çoğuna sahiptir bu muhalefet hareketi, siyasi tutarlılık yargılamak için erken.

diğer birçok Arap Devletleri ortak sorunları - Ama bu politik sistemi hakkında çok daha derin kaygılar ve ekonominin bindirmeleri. O Tunuslu drama izlerken olarak bölge, toplu nefes tutma olduğunu, o zaman hiç şaşırtıcı değil.

Başkentin diğer bölümlerinde ise askerlerin devriye sokaklarda olmuştur.

protestocular taş attı olarak ve polis göz yaşartıcı gaz ve yaylım ile yanıt verdi Tunus Şiddet, Çarşamba öğleden sonra patlak verdi.

Bu şiddet sermaye ulaştığını huzursuzluk hafta içinde ilk kez oldu.

Daha önce Çarşamba günü, Cumhurbaşkanı Zine El Abidine Ben Ali huzursuzluk kök amacıyla onun içişleri bakanı görevden aldı.

Rafik Belhaj Kacem birçok kişi protestocular karşı aşırı güç kullandı söylemek polis gücü, sorumlu olmuştu.

Ama bizim muhabir en az yarım düzine diğer kasaba ve şehirlerde ülke çapında bildirilen protestolar daha fazla şiddete olarak tırmandırmaya devam ettiklerinin gerçek anlamda olduğunu söylüyor.

Mr Belhaj Kacem görevden yanı sıra, başkan zaten protestolarını yakalananların bazılarının serbest bırakılmasını emretti.

O da yolsuzluk araştırmak için bir komite oluşturdu.

Hükümet denemek ve yaygın enflasyon konusunda işler eksikliği endişe insanların endişeleri cevap umut verici olsa da, bizim muhabir diyor, hükümet Tunuslular gerçek ihtiyaçları ile temas dışında bir anlamı yoktur.

El-Cezire Arapça haber televizyonu göre, cumhurbaşkanı huzursuzluk hakkında Perşembe günü daha sonra parlamentonun her iki meclisteki adresi olacaktır.
Tunus Haritası

Mr Ben Ali ülke Fransa 1956 yılında bağımsızlığını kazanmasından bu yana sadece Tunus'un ikinci başkanıdır. 1987'de iktidara gelen ve son olarak yeniden 20 beş yıllık bir dönem için seçilen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder